Categories
Receptes dolces Receptes i gastronomia

Braç de gitano

Braç de gitano

Tothom sap que sóc molt llaminera, i que m’agrada molt fer pastissos. En la primera època del bloc, de tant en tant hi posava alguna recepta. En les successives èpoques del meu “habitatge virtual”, he anat perdent les entrades anteriors (és a dir, les bases de dades); per tant, tota la feina feta se’n va anar en orris.

Avui he decidit que tornaré a engegar la secció de receptes del bloc. Si més no, perquè tinc molt mala memòria i així puc consultar les receptes quan me n’oblido 😛

Començo amb un braç de gitano de trufa que vaig fer l’altre dia. Molt bo! La recepta del braç de gitano la vaig treure del bloc La cuina de casa.

Braç de gitano

Ingredients:

Per al braç de gitano:

  • 3 ous
  • 105 gr de sucre
  • 105 gr de farina
  • 50 gr de sucre
  • 50 ml d’aigua

Per a la trufa:

  • 100 gr de xocolata de cobertura
  • 150 ml de nata
  • 50 gr de sucre
  • Una culleradeta de mantega

Preparació:

1. Preescalfeu el forn a 180ºC. Bateu els ous amb el sucre fins que us quedi una massa escumosa.

2. Afegiu-hi la farina i torneu a batre-ho.

3. Aboqueu la massa en una placa de forn de 28x38cm recoberta amb paper de forn. Mireu que quedi primet, de 5mm de gruix. Coeu la massa durant uns 10 minuts, enrotlleu-la en un drap humit i deixeu-la refredar.

4. Feu la trufa: escalfeu la mantega i la xocolata (trossejada) al microones, amb una culleraderta d’aigua, durant uns 45 segons. D’una altra banda, munteu la nata (que ha d’estar freda de la nevera) i després barregeu-ho tot amb compte. Deixeu-ho a la nevera.

5. Feu un almívar amb el sucre i l’aigua (escalfeu-ho fins que bulli). Quan la massa del braç de gitano estigui freda, desenrotlleu-la, pinteu-la amb l’almívar i farciu-la amb la trufa. Torneu-la a enrotllar i espolseu-hi per sobre una mica de sucre en pols (en podeu fer amb la batedora mateix).

Poseu el braç de gitano a la nevera fins que no l’hàgiu de servir. Si no, mireu què passa! (a la foto del meu braç de gitano es veu com la trufa s’ha desfet una mica, perquè em vaig oblidar de posar-lo a la nevera)…

Bon profit!

5 replies on “Braç de gitano”

avui estic massa cansada per parrafades llargues, pero me’n alegro de que hagis tornat a la civilització 😉 ara només falta veure’ns un dia d’aquests!
tinc ganes de perdrem per carrerons estrets, t’hi apuntes una tarda?
petons desde la cova…

HOLA!! M’agrada molt fer pastissos i consulto bastant “la cuina de casa” i vaig veure la teva pagina. El braç de gitano te molt bon aspecte pero si em permets un consell perque la trufa et surti be has de bullir el xocolata amb la nata el dia abans deixar-lo que es refredi be i al dia seguent muntar la mezcla en un bol de inoxidable fred de la nevera i afegir el sucre quan ja estigui gairebe muntada.
Et quedara com la de compra!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *