Categories
Receptes dolces Receptes i gastronomia Receptes veganes

Coca de cabell d’àngel

coca de cabell d'àngel

Aquest cap de setmana arriba, amb l’estiu, una de les tradicions més arrelades a Catalunya: la revetlla de Sant Joan. Els tres elements més característics d’aquesta vetllada són els petards, les fogueres i les coques. Com que no m’agraden gens els petards (i als meus gossos, encara menys, pobrets), i no vaig mai a veure les fogueres per estalviar-me’ls (els petards), la meva devoció són (us ho imagineu? ^^) les coques.

Però com que no tinc peles i a les pastisseries fan pagar el seu pes en or, aquest any, la coca, la faig jo 🙂 Vaig trobar la recepta d’aquesta magnífica coca de cabell d’àngel a la web La cuina de casa (que ja ha esdevingut un dels meus “santuaris virtuals”, o el meu web de referència pel que fa a receptes de postres); és ràpida, fàcil de fer i boníssima!

Si no us agrada el cabell d’àngel, sempre la podeu farcir de melmelada, Nutella o crema de xocolata vegana (jo utilitzo una crema de xocolata boníssima que compro a la botiga de comerç just)…

He editat la recepta perquè sigui completament vegana (n’he suprimit l’ou batut). Fa temps que la faig sense utilitzar ous, i queda exactament igual, però no m’havia recordat d’actualitzar la recepta. És ben curiós; de vegades fem servir ingredients animals quan són completament prescindibles…

Coca de cabell d’àngel

Ingredients:

  • 1 làmina de pasta de full
  • 1 pot de cabell d’àngel (al Mercadona n’hi ha)
  • pinyons
  • sucre

1. Escalfeu el forn a 190 ºC. Talleu per la meitat la pasta de full i poseu una de les meitats sobre paper vegetal (paper de forn).

2. Escampeu el cabell d’àngel per sobre de la pasta de full. Quantitat: a ull… Vigileu de deixar un marge d’un dit per tot el voltant!

3. Pinteu el marge amb una mica d’aigua i després cobriu-ho amb l’altra meitat de la pasta de full. Marqueu tota la vora amb una forquilla perquè les dues capes de massa quedin ben enganxades.

4. Punxeu la pasta perquè no s’infli, pinteu-la amb aigua i espolseu-la amb sucre (al gust) i pinyons (ídem). Enforneu-la durant una mitja hora, fins que estigui daurada.

Bon profit i bona revetlla!

Recipe in English here (with chocolate spread filling, though).

8 replies on “Coca de cabell d’àngel”

Quina pinta té aquesta coca! Jo he fet coca de llardons amb pasta de full, però de cabell d’angel no ho he intentat mai, demà serà una bona ocasió per provar-ho.
Felicitats pel teu blog, m’agrada molt el disseny!

gràcies!!! ^^

“Making-off”: Quan vaig descongelar la pasta de full, es va enganxar i no la podia desdoblegar; la vaig haver de tornar a amassar i, com que no tinc corró, vaig haver d’estirar-la amb un got de tub xD Però al final va quedar força bé, i no n’han quedat ni les engrunes ^^ Com que al meu xicot no li agrada el cabell d’àngel, demà la farciré de Nutella, aviam què 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *