Categories
Receptes dolces Receptes i gastronomia

Magdalenes – Madeleines

MAgdalenes

Avui he fet magdalenes i les he portat per berenar a la reunió que tenia a la tarda. Sempre es pensa millor amb la panxa plena, no? ^^ La recepta la vaig trobar fa temps al bloc bcn mon amour i la vaig penjar aquí al bloc, però com que amb la migració de servidor es va perdre, doncs la torno a escriure. A més, ara que tinc un motlle de silicona, les magdalenes queden molt més boniques ^^ Darrerament he fet alguns canvis i variacions a la recepta; de vegades, afegeixo a la massa fruits secs trossejats, o xocolata esmicolada, o faig magdalenes de xocolata afegint-hi xocolata de cobertura (desfeta al microones) i una mica de cacau en pols.

Magdalenes

Ingredients:

 • 2 ous
 • 2 tassetes (de les de cafè) de sucre (uns 200 gr)
 • 2 tassetes d’oli d’oliva
 • 2 tassetes de llet
 • 6 tassetes de farina (uns 300 gr)
 • 2 culleradetes de llevat en pols
 • pell de llimona
 • un polsim de canyella

1. Preescalfeu el forn a 190ºC.

2. Poseu en un bol el sucre i els ous i bateu-ho tot bé (si pot ser, amb una batedora de varetes) fins que n’obtingueu una escuma blanquinosa. Afegiu-hi l’oli, la llet, el llevat i la farina tamisada, un polsim de canyella i una mica de pell de llimona ratllada.

3. Aboqueu la massa en les càpsules de paper (en els motlles, vaja). No ompliu els motlles fins a dalt de tot, perquè la massa vessaria; ompliu-los una mica més de la meitat (3/4). Empolseu les magdalenes amb una mica de sucre.

4. Poseu les magdalenes al forn i deixeu-les-hi uns 25 minuts, fins que estiguin daurades.

Bon profit!

Per experiència…
· És millor tenir una safata especial per a magdalenes (els motlles de silicona van molt bé) i, en tot cas, posar les càpsules de paper a dins de la safata i omplir-les-hi. Si no ho fem, com que la massa pesa i el paper és fi, la massa no puja sinó que “s’eixampla” (i les magdalenes queden planes i una mica deformades).
· No obriu el forn mentre les magdalenes siguin a dins (és un altre dels motius pels quals no pugen…).


In English

(…the Catalan way).

The original Madeleines are from Commercy (France) and are shell-shaped. However, in Catalonia we bake them in round paper cups (like muffins). Chocoholic? Melt a bit of chocolate in the microwave and mix it with the dough before baking to get delicious chocolate madeleines 🙂

Madeleines

Ingredients:

 • 2 eggs
 • 2 coffee cups of sugar (around 200 gr)
 • 2 coffee cups of olive oil
 • 2 coffee cups of milk
 • 6 coffee cups of flour (around 300 gr)
 • 2 tsp of baking powder
 • 1/4 of lemon peel, grated
 • a sprinkle of ground cinnamon

Tips…
· If you want beautifully “mountain”-shaped madeleines, bake them in (mini) muffin pans; put the paper baking cups in the pans and then pour the dough).
· Do not open the oven while the madeleines are in (if you do, the madeleines will deflate).

1. Preheat oven at 190ºC.

2. Beat eggs and sugar together in a large bowl. Add in oil, milk, a sprinkle of ground cinnamon, grated lemon peel, sifted flour and baking powder; mix.

3. Pour the dough into the individual baking cups; fill them up to 3/4. Sprinkle some sugar on the madeleines.

4. Bake at 190ºC for about 25 minutes, until golden brown.

Based on recipe from bcn mon amour

7 replies on “Magdalenes – Madeleines”

Per fi una recepta de Madalenes que surt com cal! he descobert el teu blog aquest matí i ja me n’he fet dues dotzenes…(jo que volia fer règim…)felicitats per la recepta, les mesures són perfectes: esponjosa i untuosa, sovint queden resseques però amb la teva recepta m’han sortit delicioses.

Ah, amb el meu fornet que és poca cosa i no té ventilador interior cal omplir quasi del tot els motlles, altrament no puja prou, i ho poso a 200ºC.

També he afegit bocinets de xocolata dins 😉

Moltes gràcies per la recepta, l’he seguit fil per randa i ha estat perfecte, fins i tot el temps de cocció. He triomfat allà on les he portat a tastar. Hi vaig posar canyella en pols, ratlladura de llimona, i per sobre uns quants pinyons, i la combinació era tremenda. Ara aniré provant versions amb la teva recepta de base. Merci de nou i Salut!!

The brand of Moda in pelle provides extremely stylish, durable and comfortable shoes. The Unitron website includes detailed description of the features and benefits from this product. The Fashion Industry is totally focused on how people look and larger people do not figure on mainstream fashion’s radar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *