Categories
Programari i tecnologia Programari lliure

reCAPTCHA

A mi no m’han agradat mai els captcha; els trobo poc pràctics, perquè sovint la imatge està tan deformada que no s’entén. M’agraden més els “marca aquesta casella si ets humà” o els “quant fan 2 + 2?”.

Avui he descobert, però, una interessant iniciativa: reCAPTCHA. Cada dia s’escriuen al voltant de 60 milions de captcha arreu del món; bé hi deu haver alguna manera d’aprofitar aquest “esforç” humà, no? Doncs sí, efectivament! reCAPTCHA és una iniciativa gràcies a la qual totes aquestes lletres que es teclegen contínuament per tal d’evitar els missatges brossa es poden fer servir per digitalitzar llibres antics.

Normalment, els llibres antics es digitalitzen mitjançant OCR; tanmateix, el reconeixement de caràcters no és perfecte. Amb el sistema de reCAPTCHA, els usuaris reben una paraula d’aquelles que l’OCR no ha sabut reconèixer i, en teclejar la paraula correcta, a més d’evitar l’spam, ajuden una miqueta a la humanitat.

En xa va deixar un comentari demanant com sap el programa que la paraula introduïda per l’usuari és correcta. Resulta que, el que fa l’usuari, és resoldre un doble captcha; és a dir, ha d’escriure dues paraules. Una d’aquestes dues paraules ja ha estat verificada anteriorment; per tant, si l’usuari escriu correctament aquesta paraula, el programa assumeix directament que l’altra paraula (la “nova”) també ho és.

Interessant, oi? Ja us podeu plantejar de canviar el vostre sistema habitual de captcha pel reCAPTCHA. Ja hi ha connectors per a WordPress, Drupal i altres plataformes. Què espereu? 🙂

Via: La maté por un yogur

6 replies on “reCAPTCHA”

hola!
com va tot? encara tan atabalada?
no he entes aixo del capcha o com es digui… ai el meu coneixement d’informatica… 😛 pero llegint això de digitalitzar llibres he recordat que fa temps jo et volia fer una proposta per fer una web amb una amiga holandesa, i encara em balla pel cap, a veure quan seiem i en parlem!
i ara que ja fa caloreta, conec un lloc de sucs i batuts que et lleparas els dits!
jo tinc festa sempre les tardes dels dimecres i els dijous, i aquest dilluns tb tinc festa tot el dia!
a veure si ens veiem nina!

i mira quin post mes llarg que t’he deixat, ja no em queden ratlles a les mans 😉

petons i abraçades!

eli

no pateixis que ja t’ho explicaré, això del captcha, si vols 😉

demà PER FI acabo els exàmens (ueeeeeeeeeee!), (emm, wenu, fins setembre, vaja…)o sigui que la setmana que ve no penso fer NI BROT! I divendres d’hora, molt d’hora, molt d’hora, marxem amb el Gil cap a Birmingham… Per tant, quedem dilluns o dimecres que ve, com et vagi més bé! Ja diràs! Et truco demà, ok?

Petonets! Cuida’t molt!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *