Categories
Programari i tecnologia Programari lliure

10 anys de Softcatalà

Softcatalà fa 10 anys!

10 anys de softcatalà

Bé, per ser més exactes, hauria de dir que Softcatalà va fer 10 anys a començament d’octubre.  Sí, ja sé que vaig tard… Però val més tard que mai, no? Últimament no he tingut temps d’escriure al bloc perquè he dedicat moltes hores a traduir, revisar i aplicar esmenes a la interfície i (sobretot) l’ajuda de l’OpenOffice.org.

Jo vaig descobrir Softcatalà cap a l’any 2000, quan tot just començava la carrera de traducció. Em va semblar que feien una feina fantàstica: posaven a disposició del públic aplicacions gratuïtes, i en català! De seguida vaig començar a utilitzar les aplicaciones informàtiques que traduïen i fins i tot vaig col·laborar-hi breument (amb la traducció del Navegador de Netscape, si no recordo malament). Després, per coses de la vida, vaig continuar seguint-los i utilitzant programari en la meva llengua, però vaig deixar de col·laborar-hi. Ara fa més de dos anys que hi he tornat, aquest cop de manera més regular, i continuo pensant el mateix que fa 9 anys. I a més, em fa contenta formar-ne part de manera més activa.

Aprofitant l’avinentesa, proclamo que a Softcatalà calen voluntaris! Tota la feina es fa des del voluntariat; si volem continuar viure plenament en català (si més no, al món dels ordinadors) i garantir la qualitat lingüística de les traduccions, cal que hi hagi prou traductors i revisors a tots els projectes de traducció. Va, que segur que n’hi ha un que us interessa! 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *