Galetes amb gotes de xocolata (Chocolate chip cookies)

Galetes amb chips de xocolata

Aquesta setmana estic de vacances, per fi! Després d’un any de treballar a  ritme frenètic, començo a estar d’acord amb el Rincewind, el divertidíssim mag de Discword (Mundodisco): “a mi, doneu-me una vida d’avorriment i faré maravelles amb ella”

Aquesta setmana m’estic dedicant a fer coses que feia massa temps que tenia oblidades: manualitats i pastissos! :) Ahir vaig decidir que em venia de gust fer galetes. No en faig mai: no són els meus dolços preferits i, a més, no en sé gaire (no ens enganyarem). Però ahir tenia ganes de fer galetes amb gotes (atenció a la meva traducció lliure) de xocolata, o sigui que em vaig dedicar a buscar alguna recepta que em fes el pes. Em vaig mirar totes les receptes de galetes de Chocolate Chipped, però al final vaig triar una recepta del bloc Albahaca y canela. No han quedat gens malament, però continuo pensant que val més que dediqui els meus esforços a fer pastissos, que em queden més bons ^^

Galetes amb gotes de xocolata

Ingredients (per a unes 30 galetes):

 • 1 tassa de farina
 • 2 cullerades de maizena
 • 1/2 cullerada de llevat
 • 1/2 cullerada de sal
 • 8 cullerades (uns 115 g) de mantega
 • 1/2 tassa de sucre morè
 • 1/3 de sucre blanc
 • 20 g de sucre vainillat (de fet, jo el vaig substiuir per canyella)
 • 1 ou gran
 • 200 g de gotes de xocolata

Preparació

1. Escalfeu el forn a 175 ºC. Poseu les farines, la sal i el llevat en un bol i remeneu-les fins que estiguin ben barrejades.

2. En un altre bol, barregeu la mantega (que ha d’estar a temperatura ambient) i els dos tipus de sucre amb les barnilles elèctriques.  Aboqueu l’ou a la massa i barregeu-ho una altra vegada. Tot seguit, afegiu-hi la farina i torneu a remenar la massa procurant que no hi quedin grumolls. En darrer lloc, aboqueu les gotes de xocolata al bol i torneu a barrejar la massa amb una espàtula.

3. Utilitzeu un parell de culleres per posar bocins de massa en dues safates diferents. Poseu-les al forn i deixeu-les-hi entre 10 i 15 minuts, fins que estiguin daurades.

Bon profit!

 

Related posts:

 1. Mousse suau de xocolata i ametlla
 2. Coulant de xocolata
 3. Pastís de mousse de xocolata
 4. Croissants
 5. Pastís de nata i trufa

One Response to “Galetes amb gotes de xocolata (Chocolate chip cookies)”

 • Gemma Says:

  Hola Sílvia! Veig que tornes a posar receptes de cuina al teu blog… fantàstic!
  Aquestes galetes tenen molt bona pinta, tot i que a tu et sembli que et queden millor els pastissos ;)
  I visca les vacances, que ja era hora, eh????

Voleu dir-hi la vostra?