Categories
Receptes dolces Receptes i gastronomia

Pastís de nata i trufa

Pastís de nata i trufa

Avui hem celebrat l’aniversari de la Beth, la meva cunyada, i he portat aquest pastís que he vist al web de Carlos Valencia. No tenia gaire “matèria primera” a casa, i com que som diumenge no podia anar a comprar; per tant, la decoració és molt senzilla. A més, com que tenia pressa, la foto no és gaire lluïda… Tot i així, el pastís ha quedat boníssim! Segur que el tornaré a fer; quan tingui una foto millor, l’afegiré 🙂

Pastís de nata i trufa

Ingredients:

Per al pa de pessic:

  • 6 ous
  • 200 g de farina
  • 200 g de sucre
  • Ratlladura de llimona

Per a l’almívar:

  • 100 ml d’aigua
  • 100 g de sucre
  • Unes gotes de suc de llimona

Per al farciment i la cobertura:

  • 400 g de nata
  • Sucre glass (al gust)
  • Cacau en pols sense sucre (al gust)

Preparació

1. Preescalfeu el forn a 180 ºC. Poseu el sucre i els rovells d’ou en un bol i bateu-los fins que doblin el volum.

2. En un altre bol, munteu les clares a punt de neu. Tot seguit, afegiu-les a la barreja anterior. Aboqueu la farina i la ratlladura de llimona a la massa i barregeu-ho una altra vegada. Poseu la massa en un motlle rodó i alt (jo n’he fet servir un de 26 cm, però millor si és de 24 cm) i deixeu-la al forn uns 30 minuts. Un cop cuit, espereu uns minuts abans de desemmotllar-lo i després deixeu-lo refredar.

3. Mentrestant, munteu la nata (procureu que sigui ben freda; així es muntarà més bé) amb la quantitat de sucre glass que vulgueu. Tot seguit, dividiu la nata en dos bols i, en un dels bols, aboqueu-hi una mica de cacau en pols (noo, no sigueu cutres i hi poseu cola cao!) per fer la trufa amb què cobrireu el pastís. Un apunt: jo he utilitzat més nata per al farciment que per a la cobertura.

4. Feu l’almívar: poseu el sucre, l’aigua i el suc de llimona en un cassó i deixeu-lo bullir 5 minuts. Sí, ja està, és així de senzill!

5. Talleu el pastís longitudinalment per fer-ne dues capes. Poseu una capa de pa de pessic, mulleu-la amb l’almívar i cobriu-la amb la nata muntada. Tot seguit, poseu-hi l’altra capa. Igual que heu fet amb la primera capa, mulleu-la amb l’almívar i cobriu-la, aquest cop amb la trufa.

6. Decoreu el pastís. Jo he improvisat una màniga pastissera amb paper de forn i he escrit el nom de la meva cunyada; després l’he deixat refredar a sobre d’un altre tros de paper de forn abans de posar-lo al damunt del pastís.

Bon profit!

2 replies on “Pastís de nata i trufa”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *