Categories
Receptes dolces Receptes i gastronomia Receptes veganes

Pancakes de plàtan i d’ametlla caramel·litzada

Pancakes de plàtan

Ahir a la tarda estava farta de traduir i vaig decidir que tenia ganes de fer-me un berenar comme il faut; a més, volia que fos ràpid de fer. Els pancakes, una mena de creps gruixudes típiques als països anglosaxons, eren una opció perfecta. En vaig fer unes que vaig trobar a Vegan with a vengeance (de la Isa Chandra Moskowitz), un llibre farcit de receptes boníssimes. Aquests pancakes queden saborosos, amb trossets de fruits secs cruixents i amb un regust de plàtan deliciós. Boníssims 🙂 L’autora del llibre proposa de fer-los amb nous pacanes, però jo vaig utilitzar ametlles picades caramel·litzades. De fet, diu que podeu utilitzar qualsevol tipus de fruita seca (o fins i tot gotes de xocolata, nyam!), que quedaran igual de bons.

Pancakes de plàtan i d’ametlla caramel·litzada

Ingredients:

  • 1 tassa i mitja de farina
  • 3 culleradetes de llevat
  • 1/4 de culleradeta de sal
  • 1/8 de culleradeta de canyella mòlta
  • 1 tassa i 1/4 de plàtan molt ben aixafat
  • 1 tassa i 1/2 de llet de soja + una culleradeta de vinagre (deixeu-ho reposar 5 minuts)
  • 1 culleradeta d’oli de gira-sol
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla (jo vaig ratllar mitja vaina de vainilla)
  • 1/2 tassa d’ametlles picades i caramel·litzades (o altres fruits secs)
  • xarop d’erable

Preparació:

1. Barregeu la farina, el llevat, la sal i la canyella en un bol.

2. En un altre bol, barregeu el plàtan aixafat (el podeu fer puré amb la batedora) amb la llet, l’oli i la vainilla. Si no teniu extracte de vainilla, podeu utilitzar mitja vaina de vainilla: obriu-la per la meitat amb un ganivet esmolat i “rasqueu-ne” l’interior per obtenir unes boletes negres, que són les que utilitzareu.

3. Aboqueu els ingredients líquids sobre el bol que conté els ingredients secs; tot seguit, berregeu-ho molt bé fins que n’obtingueu una massa homogènia.

4. Unteu una paella antiadherent amb una mica d’oli i escalfeu-la a foc mig-alt. Amb un cullerot, aboqueu una mica de la massa a la paella (una mica més de mig cullerot) i cuineu-la entre un i dos minuts, fins que veieu que hi ha bombolles a la superfície i que la massa ja no s’enganxa per sota. Tot seguit, gireu els pancakes amb una espàtula i cuineu-los un o dos minuts més. És possible que els primers intents es cremin una mica: no passa res! Això vol dir que heu d’ajustar el foc fins que trobeu la temperatura adient.

5. Poseu els pancakes en un plat i tapeu-los mentre cuineu la resta. Unteu la paella amb una miqueta d’oli cada vegada que en cuineu un perquè no s’enganxi.

6. Serviu-los amb xarop d’erable (és com se serveixen tradicionalment, i queden boníssims) o bé amb mel, o amb sucre mòlt, i amb unes rodanxes de plàtan.

Bon profit!

One reply on “Pancakes de plàtan i d’ametlla caramel·litzada”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *