Categories
Miscel·lània

Sabó de cafè

Sabó per a l'acne

El cafè, a més de ser anticel·lulític, té la capacitat d’eliminar les olors. Aquest sabó és imprescindible a la cuina: fa que marxin les males olors de ceba i d’all de les mans i, com que conté cafè mòlt, també és exfoliant. Va molt bé quan cuinem o quan tenim les mans pringoses. A més, la mantega de cacau i l’oli d’ametlles fan que sigui un sabó hidratant. És molt millor rentar-se les mans amb aquest sabó que amb el sabó de rentar els plats, no trobeu? 😉

Ingredients:

  • 300 g oli d’oliva verge
  • 90 g oli de coco
  • 100 g mantega de cacau
  • 40 g oli d’ametlles (es posa a la traça)
  • 181 g aigua (infusió concentrada de cafè)
  • 70 g sosa
  • 1 culleradeta cafè mòlt
  • 1 culleradeta cacau en pols

  Fragància:

  • Aroma de xocolata (no m’hi vaig poder resistir!) i oli de vainilla

  Les instruccions bàsiques per preparar sabó sempre són les mateixes. Les trobareu, igual que les normes de seguretat, a l’apunt de sabó d’oli de cuina.

  He substituït l’aigua per una infusió concentrada de cafè, i hi he afegit cafè mòlt i cacau en pols, per això té aquest color. He deixat una part petita del sabó a part, sense posar-hi cafè ni cacau, i l’he abocat al motlle a sobre de l’altra part. Després he remenat una mica amb un escuradents per fer aquesta mena d’espirals (que a la foto no es veuen gens perquè són a la part de sobre del sabó).

  One reply on “Sabó de cafè”

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *