Categories
Miscel·lània

Sabó per a l’acne

Sabó per a l'acne

…i no pas acnè (segons el Termcat).

Aquest sabó l’he preparat especialment per al Xavi, que té un problema d’acne des de fa anys. S’haurà d’esperar, perquè haig de deixar curar el sabó durant un mes, però espero que li vagi bé! Hi he posat ingredients que, en teoria, van molt bé per a les pells grasses i per a l’acne. La calèndula és calmant i antiinflamatòria. La mantega de karité és molt hidratant però no és comedògena (és a dir, no produeix espinilles barbs). L’oli de jojoba, que de fet és una cera líquida, té una composició molt semblant a la del sebo sèu (avui aprendrem català, eh! hehe) humà i, per tant, va molt bé per a les pells grasses. L’oli de germen de blat ajuda a reduir les taques i marques produïdes pels grans de l’acne. L’argila (sobretot la verda, però com que jo no en tenia, en vaig posar de rosa i de blanca) absorbeix el greix de la pell. Els olis essencials que hi he posat, igual que la farigola, tenen propietats antisèptiques i són indicats per a pells grasses i per tractar l’acne.

Ingredients:

 • 117 g oli d’oliva verge (oleat de calèndula)
 • 67 g oli de coco
 • 47 g mantega de karité
 • 16 g oli de jojoba
 • 13 g oli de germen de blat
 • 7 g cera d’abella
 • 1 cullerada argila blanca
 • 1 cullerada argila verda (o rosa)
 • 90 g aigua (infusió de farigola + calèndula)
 • 35 g sosa

Fragància:

 • 20 g olis essencials de gerani, xiprer, romaní, espígol, arbre del te, bergamota, lemongrass i cedre

5% sobreengreixat
28% concentració

Les instruccions bàsiques per preparar sabó sempre són les mateixes. Les trobareu, igual que les normes de seguretat, a l’apunt de sabó d’oli de cuina.

Per fer les capes de dos colors, dividiu el sabó en dos recipients un cop arribeu al punt de traça i afegiu l’argila rosa en un dels recipients. Tot seguit, aboqueu el sabó dels recipients al motlle un rere l’altre.

2 replies on “Sabó per a l’acne”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *