Categories
Traducció i correcció

Filologitis 3. Per què hi hauria d’haver una llei que obligués a utilitzar els correctors ortogràfics

Ja he dit algun cop que el català de TV3 deixa much que desear, com diria el Montilla del Polònia. Però això ja passa de taca d’oli. Una cosa és que els presentadors i periodistes cometin errors quan xerren; i una altra de ben diferent, és que no utilitzin els correctors ortogràfics.

Val més una imatge que mil paraules, oi?

Honomàstica

Honomàstica?????Aquesta notícia la vaig veure ahir a TV3. Fa uns minuts he anat al lloc web 3cat24.cat per fer la captura de pantalla i, com podeu comprovar, encara no han corregit l’error. Sort que la notícia parlava de la correcció lingüística ¬¬

Si fos l’únic cop que he vist coses com aquesta a Televisió de Catalunya… No costa pas tant utilitzar el corrector ortogràfic, que per això existeixen.

5 replies on “Filologitis 3. Per què hi hauria d’haver una llei que obligués a utilitzar els correctors ortogràfics”

Sílvia! Quant de temps sense llegir res teu 😀

La veritat és que si que és cert, els mitjans de comunicació fan errades a manta, i vulguem o no vulguem, és un dels mostradors més grans de la llengua, gràcies al qual molta gent aprén com s’escriuen les coses.

Pero no tindrem la sort de què paren més atenció, no…

hehe, sóc més aviat poc constant amb el bloc, oi? quina vergonya 😛
No vaig escriure cap apunt ni tan sols quan va sortir a la llum tota la qüestió d’en Millet (i mira que em fa ràbia aquest home!), però quan vaig veure la paraula “honomàstica” al telenotícies de TV3, vaig decidir que aquest error ortogràfic mereixia un apunt per a ell solet…

Això que dius és ben cert, Xavi. Per això encara és més greu que no vagin més en compte; si la gent ha d’aprendre com s’escriu “honomàstica” gràcies a ells, ho tenim ben magre ¬¬

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *