Categories
Receptes dolces Receptes i gastronomia Receptes veganes

Parfait de iogurt i figues

Avui he fet un gran descobriment: la feina, si es fa en equip, es fa molt més de pressa. Quina novetat, oi?

L’Alfred es canvia de pis i aquesta tarda he anat a ajudar-lo a fer el trasllat. És cert que hi he arribat quan la resta dels «pencaires» ja havien començat a descarregar caixes però, de tota manera, hem anat molt de pressa! Encara no havia passat ni mitja hora i ja ho havíem pujat tot. Així, doncs, quan he arribat a casa encara era hora de berenar, o sigui que he decidit fer un homenatge culinari a la rapidesa i l’eficiència. En cinc minuts m’he fet aquest berenar tan sa i deliciós que també es pot servir per esmorzar o, per què no, per postres quan es tenen convidats a casa. La relació temps d’elaboració-resultat és, com diu el nom, parfaite (perfecta)! La recepta és d’allò més senzilla i admet moltíssimes variacions: podeu posar-hi iogurts de gustos, afegir-hi vainilla, experimentar amb diverses fruites… Som-hi?

Parfait de iogurt i figues

Ingredients (per a un gotet):

  • 1 iogurt ensucrat
  • 3 figues
  • 4 cullerades de flocs de civada (jo he fet servir muesli que, a més, porta pipes i bocinets de cacau pur; molt recomanable)
  • un grapadet de crocant d’ametlles
  • un polsim de canyella
  • un rajolí de mel o de xarop d’erable (opcional)

Elaboració:

1. Peleu dues de les figues i talleu-les a trossos no gaire grans. Reserveu l’altra.

2. Poseu un parell de cullerades de flocs de civada (o muesli) al fons d’un gotet transparent. A sobre, poseu-hi la meitat dels trossets de figa. Procureu que la part vermella quedi enganxada a la vora del got perquè es vegin les capes.

3. Aboqueu al got la meitat del iogurt.

4. Repetiu el procés anterior amb la resta dels flocs de civada, de les figues i del iogurt.

5. Talleu la figa que havíeu deixat a banda, sense pelar-la,  en “grills” (longitudinalment), i poseu-ne un parell a sobre de la segona capa de iogurt. Mengeu-vos la resta de la figa, que sola també és boníssima 😉

6. Opcionalment, poseu-hi un rajolinet de mel o de xarop d’erable. Per acabar, escampeu una mica de crocant d’ametlles i de canyella per la superfície.

Bon profit!



2 replies on “Parfait de iogurt i figues”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *