Categories
Receptes dolces Receptes i gastronomia

Galetes amb gotes de xocolata (Chocolate chip cookies)

Galetes amb chips de xocolata

Aquesta setmana estic de vacances, per fi! Després d’un any de treballar a  ritme frenètic, començo a estar d’acord amb el Rincewind, el divertidíssim mag de Discword (Mundodisco): “a mi, doneu-me una vida d’avorriment i faré maravelles amb ella”

Aquesta setmana m’estic dedicant a fer coses que feia massa temps que tenia oblidades: manualitats i pastissos! 🙂 Ahir vaig decidir que em venia de gust fer galetes. No en faig mai: no són els meus dolços preferits i, a més, no en sé gaire (no ens enganyarem). Però ahir tenia ganes de fer galetes amb gotes (atenció a la meva traducció lliure) de xocolata, o sigui que em vaig dedicar a buscar alguna recepta que em fes el pes. Em vaig mirar totes les receptes de galetes de Chocolate Chipped, però al final vaig triar una recepta del bloc Albahaca y canela. No han quedat gens malament, però continuo pensant que val més que dediqui els meus esforços a fer pastissos, que em queden més bons ^^

Galetes amb gotes de xocolata

Ingredients (per a unes 30 galetes):

  • 1 tassa de farina
  • 2 cullerades de maizena
  • 1/2 cullerada de llevat
  • 1/2 cullerada de sal
  • 8 cullerades (uns 115 g) de mantega
  • 1/2 tassa de sucre morè
  • 1/3 de sucre blanc
  • 20 g de sucre vainillat (de fet, jo el vaig substiuir per canyella)
  • 1 ou gran
  • 200 g de gotes de xocolata

Preparació

1. Escalfeu el forn a 175 ºC. Poseu les farines, la sal i el llevat en un bol i remeneu-les fins que estiguin ben barrejades.

2. En un altre bol, barregeu la mantega (que ha d’estar a temperatura ambient) i els dos tipus de sucre amb les barnilles elèctriques.  Aboqueu l’ou a la massa i barregeu-ho una altra vegada. Tot seguit, afegiu-hi la farina i torneu a remenar la massa procurant que no hi quedin grumolls. En darrer lloc, aboqueu les gotes de xocolata al bol i torneu a barrejar la massa amb una espàtula.

3. Utilitzeu un parell de culleres per posar bocins de massa en dues safates diferents. Poseu-les al forn i deixeu-les-hi entre 10 i 15 minuts, fins que estiguin daurades.

Bon profit!

One reply on “Galetes amb gotes de xocolata (Chocolate chip cookies)”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *