Categories
Receptes dolces Receptes i gastronomia

Coulant de xocolata

Coulant de xocolata

Aquestes postres tenen una relació “qualitat/preu” increïble: són molt fàcils de fer, i són espectacularment bones!

Menjar un coulant de xocolata és un dels petits plaers de la vida. A primer cop d’ull no semblen gaire diferents d’una magdalena; tanmateix, aquests pastissets que se serveixen calents i es mengen amb cullera estan farcits d’una deliciosa xocolata desfeta… mmmm…

A més, es poden deixar al congelador; així, quan tinguem una urgència xocohòlica, només ens caldrà posar el coulant al forn durant uns 8 minuts i… nyam

La recepta la vaig treure de La cuina de casa, però —tal com suggereixen altres receptes que vaig trobar per Internet— jo hi poso una mica de xocolata de cobertura al mi; així m’asseguro que el centre quedi desfet 😉

Coulant de xocolata

Ingredients:

  • 8 ous
  • 225g de xocolata de cobertura
  • Uns quants bocins de xocolata de cobertura
  • 150g de mantega
  • 150g de sucre
  • 125g de farina
  • 25g de cacau en pols

Preparació:
1. Poseu en un bol el sucre i els ous i bateu-ho tot bé (si pot ser, amb una batedora de barnilles) fins que n’obtingueu una escuma blanquinosa que hagi doblat el seu volum. Afegiu-hi amb cura la xocolata i la mantega foses al microones. Tot seguit, aboqueu la farina i el cacau tamisats a la massa i torneu a barrejar-ho tot.

2. Unteu unes flameres amb mantega i farina (o cacau) i aboqueu-hi la massa. No ompliu els motlles fins a dalt de tot; ompliu-los fins a un dit de dalt. Enfonseu un bocí de xocolata de cobertura (sense desfer) al centre de cada flamera. En acabat, poseu les flameres a la nevera i deixeu-les-hi reposar 12 hores, o bé poseu-les al congelador i així podreu acabar de fer els coulants quan vulgueu.

3. Preescalfeu el forn a 225 ºC i coeu-hi els coulants entre 8 i 10 minuts. Espereu-vos un parell de minuts abans de desemmotllar-los; així no s’enganxaran al motlle.

Bon profit!

6 replies on “Coulant de xocolata”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *