Categories
Receptes dolces Receptes i gastronomia

Pastís per a xocoaddictes (i no)

Pastís per a xocoaddictes

Darrerament vaig molt de bòlit i no tinc temps d’escriure el munt de receptes que tinc pendents. De fet, ni tan sols no tinc gaire temps de cuinar… Però com que encara tinc feina per estona i tinc ganes de fer una pausa, aprofitaré per escriure’n una.

El mes passat va ser l’aniversari de l’Eli i, després de rumiar-m’ho, vaig decidir portar un pastís que havia vist a La cuina de casa (per variar) i que la Gemma havia batejat com a pastís per a xocoaddictes. Si em coneixeu, ja us podeu imaginar que el tenia al capdamunt de la llista de pendents. Tanmateix, em feia por que aquest pastís amb tanta xocolata no agradés gaire als «no addictes». Al final em vaig arriscar i el vaig fer. Ohhhhhhh! Deu ser el millor pastís que he fet mai. Us asseguro que la foto no li fa justícia; no és gaire lluïda perquè la vaig fer amb el pastís sobre el motlle (me l’havia d’endur i no el volia desemmotllar perquè arribés a la seva destinació en perfecte estat) i, a més a més, tenia una mica de pressa… Tothom que el va tastar va dir que era boníssim, i deu ser veritat perquè no va durar gens 😉

Jo vaig fer laversió de la Su, que explica com fer la recepta sense Thermomix.

Pastís per a xocoaddictes (i no)

Ingredients:

Per a la base:

  • 2 ous
  • 55 g de sucre
  • 25 g de farina
  • 25 g de cacau (jo vaig fer servir cacau Valor)

Per a la crema:

  • 250 g de xocolata per a postres
  • 600 ml de nata
  • 1 sobre de flam Royal de 4 racions
    (tot i que jo em vaig equivocar i el vaig posar de 8 racions, i va quedar boníssim)
  • 50 g d’avellanes

Preparació:

1. Escalfeu el forn a 170º (a dalt i a baix).

2. Bateu els ous i el sucre amb una batedora de barnilles fins que n’obtingueu una escuma blanquinosa que hagi doblat el seu volum. Afegiu-hi amb cura la farina i el cacau, i barregeu-ho tot.

3. Aboqueu la barreja en un motlle untat amb mantega i cacau (el meu era de 24 cm), i enforneu-ho durant 8 minuts. Deixeu-ho refredar.

4. Per preparar la crema, tritureu les avellanes fins que quedin totalment mòltes. D’altra banda, foneu la xocolata al microones (a poca potència i vigilant que no es cremi).

5. Poseu la nata i el sobre de flam Royal en un cassó. Quan estigui calent, afegiu-hi la xocolata fosa i les avellanes, i remeneu amb unes barnilles perquè la barreja no s’enganxi al fons del cassó. Quan veieu que comença a bullir, ja podeu aturar el foc.

6. Aboqueu la massa a sobre de la base, espereu-vos una estona i poseu el pastís a la nevera 4 hores com a mínim (millor tota la nit).

7. Quan l’hàgiu de servir, espolseu el pastís amb cacau en pols per tapar-ne les imperfeccions. Jo vaig decorar el pastís, a més, amb crocant d’ametlles i amb un  parell de cintes de xocolata (vaja, un intent de cintes).

8. Serviu el pastís i espereu; al cap d’un moment començareu a sentir «ooohhhhs», «nyams» i «mmmmms» de tots els comensals 😉

Bon profit!

5 replies on “Pastís per a xocoaddictes (i no)”

Ei que bé Síl, ja et funciona el blog 🙂
Faré aquesta recepta, que ja recordo els comentaris de quan el vas fer, o més aviat, de quan us el vau menjar, jeje.
Ja et faré saber notícies.
Moltes gràcies i petonets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *