Categories
Receptes i gastronomia Receptes salades Receptes veganes

Hamburguesa de civada

Hamburguesa d'avena

A mi no m’havia agadat mai gaire la carn… potser per això tampoc no m’atrauen les hamburgueses vegetals que, d’altra banda, són molt indicades per substituir la vianda en entrepans de pícnic, per exemple.

Tanmateix, fa poc vaig fer aquestes hamburgueses de civada (també anomenada avena) que es va inventar la meva amiga Vane, i haig de dir que són boníssimes! És la primera vegada que unes hamburgueses m’agraden de debò! Molt més bones que les comprades i, esclar, molt més econòmiques 🙂 No espereu de trobar-hi gust de carn, perquè no en tenen. Potser és per això que a mi m’agraden tant… Amb pa casolà de cereals acabat de fer i una mica de tomàquet són delicioses; de ben segur que les repetiré moltíssimes vegades  🙂

Hamburguesa de civada

Ingredients:

  • flocs de civada (aprox. 2 cullerades soperes per hamburguesa)
  • un tros de pebrot (totalment a ull)
  • un tros de ceba (totalment a ull)
  • pa ratllat
  • all
  • julivert
  • llet vegetal (en el meu cas, de soja)
  • sal

Preparació:

1. Poseu els flocs de civada en un bol i tireu-hi un raig de llet. No cal tirar-n’hi gaire; només prou per remullar els flocs.

2. Daureu la ceba, el pebrot i l’all.

3. Quan s’hagin daurat, afegiu-los als flocs d’avena; barregeu-ho tot bé. Piqueu una mica de julivert, afegiu-lo al bol, tireu-hi un polsim de sal i torneu a barrejar-ho tot.

4. Aneu abocant pa ratllat al bol i barregeu, haureu d’afegir pa ratllat fins que pugueu agafar un tros de massa sense que sigui massa enganxosa.

5. Formeu boles amb la massa i aixafeu-les amb les mans per donar-los forma d’hamburguesa.

6. Fregiu-les amb una mica d’oli.

Bon profit!

3 replies on “Hamburguesa de civada”

hehe, gràcies, Laia! La veritat és que és bo-nís-si-ma! Molt més econòmica que les comprades, i molt més bona!

Cesc, jo també pensava que només “civada” era correcte, però fa poc ho vaig cercar al DIEC i tots dos termes són correctes. Haig de reconèixer que a mi m’agrada més el terme “civada”, tot i que no l’haig fer servir en aquest apunt. Potser hauria d’editar-lo 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *