Categories
Miscel·lània

Macrofotografia d’estar per casa (meva)

Macrofotografia

La meva càmera és una d’aquelles que s’anomenen pont; és a dir, càmeres compactes que, malgrat no tenir la possibilitat d’intercanviar-ne els objectius, ofereix funcions força avançades com ara el desament en format RAW o l’enfocament manual. Aquest tipus de càmeres s’adrecen a aquells usuaris que encara no s’atreveixen a fer el salt al món de les rèflex digitals però volen tenir més control del que ofereixen les compactes.

Jo fa més de dos anys que tinc una Panasonic Lumix DMC-FZ50 i, tot i que ja penso a comprar-me una rèflex en un futur no gaire llunyà (espero), n’estic molt contenta. Té unes característiques molt atractives tenint en compte que no es tracta d’una rèflex: un objectiu Leica (sinònim de qualitat), anelles per controlar el zoom i l’enfocament, zoom de 12 augments, dues rodetes diferents per controlar la velocitat d’obturació i l’obertura focal….

Els qui llegiu aquest bloc de tant en tant sabeu que m’agrada molt cuinar. I que m’agrada fer fotos dels plats que cuino per posar-les aquí al bloc amb les receptes. Doncs bé, tot i que sóc una fotògrafa força mediocre, darrerament m’he adonat que la funció d’enfocament macro de la Lumix és una mica justeta; sobretot, quan vull aconseguir un efecte de bokeh (desenfocament). També tenia aquesta sensació quan volia fer fotografies de fauna i de flora, cosa que passa força sovint 😉

Tanmateix, un dels punts forts d’aquesta càmera és que, com que l’objectiu fa 55 mm de diàmetre, admet determinats filtres i òptiques. Així, doncs, he comprat una òptica macro: la Raynox DCR-50. És una òptica assequible (jo en vaig pagar una mica menys de 50 €) que es pot utilitzar en càmeres amb objectius de 52 a 67 mm de diàmetre (amb un adaptador universal que inclou) i que ofereix bons resultats.

Aquest matí he sortit al pati de casa i he fet unes quantes proves amb l’òptica; les fotos que hi ha al començament d’aquest apunt són una mostra de la sessió fotogràfica matinera de fauna i flora, hehe

Tenint en compte que sóc una aficionada, que és el primer cop que he utilitzat l’òptica i que he hagut de fer totes les fotografies a pols perquè se’m va trencar el trípode, els resultats són força interessants, no? 🙂

http://en.wikipedia.org/wiki/Panasonic_Lumix_DMC-FZ50

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *