Categories
Receptes dolces Receptes i gastronomia

Tiramisù suau

Ara feia molt de temps que no feia tiramisù, però divendres al vespre em va trucar l’Alfred per convidar-nos a dinar i quan em va dir que «si volia», podia fer tiramisù per postres, no m’hi vaig poder negar, és clar 😀 Quan vaig penjar em vaig recordar que no em quedava cacau en pols perquè l’havia gastat feia poc, i ja no tenia temps d’anar-ne a comprar a L’Illa (que és on sempre l’he comprat) perquè ens havien convidat a la preestrena d’El Molino i hi havíem de ser a les 9. Ens vam aturar en una pastisseria de la Rambla i en vam comprar, però amb les presses no em vaig adonar que m’havien venut cacau «descafeïnat», és a dir, un preparat de cacau amb sucre i farina (una mena de «Cola Cao», per entendre’ns). Quina decepció 🙁 Sóc molt llepafils amb aquest tema, o sigui que vaig pensar que si no hi havia cacau, no hi havia tiramisù. Per sort, dissabte al matí vaig voltar una mica per Molins i en vaig poder comprar a ca l’Ambrós, la pastisseria on fan els millors croissants de xocolata del poble. Quin gran descobriment! Això vol dir que ja no caldrà que faci una excursió a la capital cada vegada que vulgui fer unes postres amb cacau ^^

Jo faig un tiramisù molt suau; com que no m’agraden el licor ni el cafè, no li poso licor i mullo els melindros amb cafè amb llet en comptes de fer-ho amb cafè sol. Són unes postres d’aquelles que m’agraden tant: són ben fàcils de fer i el resultat és excel·lent. A més, com que ha de reposar unes quantes hores a la nevera, es pot fer perfectament el dia abans.

Tiramisù suau

Ingredients (per a unes 8 persones):

  • 20-30 melindros durs
  • 500 g de mascarpone
  • 4 ous
  • 150 g de sucre
  • 1 tassa de cafè
  • llet
  • cacau en pols

Preparació:

1. Separeu les clares dels rovells. Poseu els rovells en un bol i bateu-los amb el sucre fins que n’obtingueu una escuma blanquinosa.

2. Treballeu el mascarpone amb una forquilla fins que n’obtingueu una crema espessa homogènia. Tot seguit, aboqueu-ho al primer bol i barregeu-ho tot molt bé.

3. Munteu les clares a punt de neu. Quan estiguin ben muntades, afegiu-hi la crema anterior i barregeu-ho tot amb molt de compte per evitar que baixin les clares; feu-ho amb una forquilla i de baix a dalt.

4. Poseu el cafè (que ja ha de ser fred) en un recipient i afegiu-hi força llet. Prepareu el recipient en què servireu el tiramisù: podeu utilitzar una safata gran de parets altes, com la que veieu en una de les fotos de sota, o bé copes individuals.

5. Xopeu la meitat dels melindros amb el cafè amb llet i col·loqueu-los al fons del recipient per fer-ne una capa. Feu-ho de quatre en quatre per evitar que quedin massa xops i es desfacin. Tot seguit, poseu una capa de la crema de mascarpone. Repetiu l’operació amb l’altra meitat dels melindros i amb la resta de la crema. Per acabar, empolseu la superfície amb cacau en pols; per tal que quedi una capa fina i uniforme, utilitzeu un tamisador o un colador.

Bon profit!

Tiramisù

One reply on “Tiramisù suau”

hola, sílvia!
t’he conegut pel comentari que em vas deixar, i m’ha fet molta gràcia passegar per aquest bloc, llegir el teu perfil i veure que et consideres poca cosa, i moltes cosesalhora. d’entrada et puc dir que ets una bona fotògrafa, salta a la vista, i bona pastissera, també es veu només obrir el bloc. i m’agrada la teva preocupació per la llengua i per la correcció lingüística, a mi també em preocupa, tot i que és una guerra perduda, ja ho saps, oi? però no està de més participar em guerres perdudes i posar-hi el nostre granet de sorra.
em guardo l’adreça per venir més sovint.
fins aviat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *