Categories
Receptes dolces Receptes i gastronomia

Bunyols de Quaresma

Ja fa molts dies que hi ha bunyols de Quaresma a les pastisseries. Tanmateix, com que últimament he estat enfeinada queixant-me de les aberracions lingüístiques i celebrant el llançament del GNOME 3, jo no n’he fet fins aquest cap de setmana. Els bunyols de vent es fan amb la mateixa pasta que les lioneses, la pasta choux; l’única diferència és que les lioneses es couen al forn i els bunyols es fregeixen. Els últims anys, m’he basat en la recepta de La cuina de casa. Us ve de gust fer-ne? Som-hi!

Ingredients (per a uns 30 bunyols):

  • 125 ml de llet (jo en faig servir de vegetal)
  • 75 g de farina
  • 60 g de mantega
  • 3 ous
  • sal
  • un grapadet de matafaluga (anís verd)
  • sucre

Preparació:

1. Poseu la llet i la mantega en un cassó amb un pessic de sal i feu-ho bullir.

2. Quan la llet bulli i la mantega s’hagi fos, afegiu-hi la farina, que haureu barrejat amb un grapadet de matafaluga. Deixeu-ho coure una mica, fins que la massa se separi de les parets del cassó. No deixeu de remenar.

3. Traieu el cassó del foc, afegiu-hi un ou i remeneu fins que quedi una massa homogènia. Repetiu l’operació amb els altres dos ous.

4. Escalfeu oli (si és d’oliva, que no sigui verge; l’oli d’oliva verge té un gust massa fort) i fregiu-hi els bunyols. Per fer-ho, agafeu una porció petita de massa amb una cullera i, amb l’ajuda d’una altra cullera, deixeu caure la porció de massa al cassó.

5. Quan els bunyols encara siguin calents, arrebosseu-los amb sucre. Si voleu, també els podeu mullar amb una mica d’anís sec.

Bon profit!

4 replies on “Bunyols de Quaresma”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *