Categories
Receptes dolces Receptes i gastronomia Receptes veganes

Llet de maduixa

Llet de maduixa

Aquest mes, a La recepta del 15 ens proposen que fem una recepta amb maduixes. Maduixes! Com si em calgués alguna excusa per menjar-ne 🙂

Gelat de maduixa, mousse de maduixa, batut de maduixa, granissat de maduixa, melmelada de maduixa, maduixes cobertes de xocolata… Les maduixes són tan populars que es cuinen de moltes maneres diferents. Tot i això, la millor manera de cuinar les maduixes és… no cuinar-les. Ens les podem menjar a mossegades, o bé tallades a trossos i macerades amb un raig de suc de taronja o amb una mica de sucre. N’hi ha que hi posen un rajolí de vinagre de Mòdena per accentuar-ne el gust. Sigui com sigui, les maduixes són delicioses!

L’altre dia, mentre navegava per food gawker vaig anar a parar a una recepta de llet de maduixa del bloc The pastry affair. Llet de maduixa! No se m’havia acudit mai. És molt fàcil i el resultat és espectacular: té un gust semblant als batuts artificials de maduixa, però és més bo i més natural. És una beguda ideal per prendre a mig matí o a mitja tarda. O en qualsevol moment 😉

Si fa calor i no teniu ganes d’encendre el foc, us presento una alternativa a la llet de maduixa: maduixes amb llet.

Llet de maduixa

Ingredients per a 3 o 4 gots:

  • 1 tassa de maduixes rentades i tallades a trossos
  • ¼ tassa de sucre
  • ½ tassa d’aigua
  • ½ beina de vainilla
  • 4 tasses de llet (jo n’he fet servir de soja)

Preparació:

1. Poseu les maduixes, el sucre, l’aigua i les llavors de la vainilla en un cassó a foc mitjà-viu. Coeu-ho tot durant 10 minuts, fins que espesseixi una mica.

2. Coleu la barreja amb un colador fi; n’obtindreu un xarop d’un color ben viu. Si voleu, guardeu el puré de maduixes que us sobrarà; el podeu utilitzar per farcir creps o per acompanyar algun pastís.

3. Ompliu 4 gots amb llet freda i poseu 2 o 3 cullerades de xarop a cada got. Si us sobra xarop, el podeu guardar a la nevera; així podeu beure llet de maduixa cada dia!

Bon profit!

 

Maduixes amb llet

Ingredients per a 1 tassa:

  • ½ tassa de maduixes rentades i tallades a trossos
  • 1 c. s. de sucre
  • ¾ tassa de llet

Preparació:

1. Poseu les maduixes en un bol individual, afegiu-hi el sucre i deixeu-ho macerar a temperatura ambient durant 10 minuts (o tant de temps com resistiu la temptació). 😉

2. Aboqueu-hi la llet. Si voleu que el plat sigui una mica calòric, podeu afegir-hi flocs de civada o avellanes torrades. Voilà!

Bon profit!

Maduixes amb llet

8 replies on “Llet de maduixa”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *