Categories
Miscel·lània

De París al consumisme

Avui estic enfadada. I com que estic enfadada, per diversos motius, és un bon dia per encetar una categoria nova, «sílvia enfadada», en honor a un vídeo casolà que van gravar a casa meva fa molts i molts anys en què apareixia una servidora en un moment en què no estava, diguem-ho així, de gaire bon humor 😛 En aquesta categoria hi aniré posant les notícies que em provoquin els mateixos sentiments que en Jiménez Losantos: enuig, irritació, còlera, ira, desgrat, fellonia (i podira seguir posant uns quants sinònims).

La notícia: llegeixo al setmanari eldemà.cat que el cinema París de Barcelona ha tancat les seves portes després de més de 80 anys d’història. Malgrat tenir de 50000 a 80000 espectadors a l’any, el grup Balaña -propietari del cinema- ha decidit tancar un cinema tan històric com cèntric (el cinema estava situat a l’avinguda Porta de l’Àngel, una de els més cèntriques de la ciutat).

Fa pena que tanquin un cinema “de barri”. Aquests cinemes als quals hem anat tota la vida, aquests cinemes que tenen regust de vespre, de pel·lícula policíaca i de crispetes, van desapareixent un rere l’altre per deixar pas als gegants multicinemes que, aviat, monopolitzaran l’imperi de la cultura del cinema.
La part més dolenta de la notícia és que no només desapareix un cinema “de barri”, sinó que el cinema París serà enderrocat i, en el seu lloc, hi construiran una botiga de roba; més concretament, un Zara (i no poso l’enllaç’cap a la web de Zara, si és que en tenen, perquè no em dóna la gana). En resum, que enderrocaran un trosset de cultura per construir-hi un bon tros de crida al consumisme. A més, si no recordo malament, al Portal de l’Àngel ja hi ha un Zara! Ai senyor…

3 replies on “De París al consumisme”

Tens un bon motiu per estar enfadada. Ahir quan ho sentia, tambe em vaig molestar. Em sembla que nomes hi he anat un cop diria, i va ser per veure la peli de “Lobo”..de totes maneres el que volia dirte, es que al Portal de l’Angel no nomes hi ha un zara, sino que tambe tens com a minim un Pull&bear (o 2 crec) i segurament algun massimo dutti, que son propietat del grup inditex, es a dir Zara. Arghh arriben a saturar! Que hi guanyaran amb una altra botiga¿? Podrien deixar un cinema que com a minim va canviant la programacio, perque si omplen tot el portal de langel de botigues zara ja em dira que fem! 🙁

Salut!

PD Molt maco el teu blog.

hola bonica!
jo també he llegit la noticia al diari i m’he empipat molt!
al portal de l’angel (el carrer de bcn on costa mes diners posar una botiga) hi ha 2 zaras, un bershka, 1 stradivarius, 1 oysho, 1 pull and bear i 1 massimo dutti (tots propietat del grup inditex, els he comptat quan tornava cap a casa de la feina), una vergonya tot plegat!

pero una bona noticia es que es recuperaran els cinemes Maldà, s’hi faran pelis de bollywood!
has rebut el meu sms? dijous sopem??

I ja pots estar més enfadada encara, perquè un dels mecenes del partit Ciudadanos de Cataluña és el senyor Balaña. Baja, una colla d’amants de la cultura i del país.

Per cert, celebro que t’hagi agradat el vídeo del youtube, haurien de fer una paròdia així al Polònia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *