Categories
Programari i tecnologia

Un Windows una mica més còmode

Per motius de feina, aquests dies haig de fer servir el Windows; concretament, el Windows 2000, que és el que hi havia instal·lat a l’ordinador. Ja no recordava com n’és, de poc pràctic, aquest sistema operatiu! I, a més, tenir la interfície en català és un desig inabastable… (que dramàtica que m’he posat; total, només haig de fer servir el Windows uns quants dies).

Pel que fa al tema de la llengua de la interfície, no hi ha res a fer-hi; hi ha un pedaç que tradueix algunes parts de la interfície del Windows XP al català, però no n’hi ha cap per al Windows 2000.

Quant a la incomoditat d’ús del sistema operatiu, he explorat una mica (una mica i prou, eh) i he trobat un parell d’aplicacions que fan que la vida a la “zona fosca”sigui una mica menys traumàtica. Potser em direu que he inventat la sopa d’all, però, com que feia temps que no anava amb Windows, no m’havia plantejat que hi pogués haver utilitats per fer la vida de l’usuari una mica més fàcil… Ara, la meva pantalla és així:

I ho he fet així:

  • En el GNOME hi ha un quadre magnífic, a la part superior de la pantalla, que inclou menús senzills i raonablement curts. No he pogut configurar el quadre de Windows d’una manera semblant, però he trobat una solució que em satisfà prou. L’aplicació es diu ObjectDock i el que fa és això, inserir a la pantalla un quadre acoblador, a l’estil dels quadres de MacOSX, que és força configurable. Hi he afegit dreceres cap al menú d’inici, cap a les carpetes que utilitzo més i, també, cap a les aplicacions que faig servir més sovint. També hi ha l’opció de mostrar les finestres obertes. No és una solució perfecta, però és millor que el quilomètric i desendreçat menú que ofereix el Windows.
  • Una de les coses que més m’atabala del Windows és el fet de tenir 30 finestres obertes, totes barrejades. Però… això s’ha acabat! He trobat el Cool Desk, una utilitat que crea espais de treball virtuals. Podem accedir als diferents espais de treball fent clic a les icones que l’aplicació afegeix al menú d’inici ràpid, a través d’un mini-quadre flotant o mitjançant dreceres.

Me’n torno a la feina, que com abans l’acabi, abans tornaré a l’Ubuntu 😉

1.654 replies on “Un Windows una mica més còmode”

Hola!!!!
Jo l’ObjectDock el faig servir a la feina, per sort, o menys desgràcia, el güindou$ que tenim està en català.
L’únic que no em van deixar fer va ser posar la barra a dalt, com les gnome, però que hi farem.

Per cert, ja hi ha l’Ubuntu 7.10Beta, per si la vols provar.

C U sun ^_-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *