Categories
Traducció i correcció

Filologitis 2. Un gimnàs lingüísticament incorrecte

Anar al gimnàs pot ser un exercici perillós per a la gent que pateix filologitis aguda crònica (m’hi incloc)…

Ahir vaig entrar en un gimnàs per demanar informació sobre els serveis i preus que oferien. Jo ja vaig al gimnàs del meu poble però, com que no sé on viuré l’any vinent, vaig pensar que demanar informació no costava gens.

Em van donar un parell de fulls: en un dels papers hi havia els preus i també les instruccions per a formalitzar la matrícula al gimnàs; a l’altre, l’horari de les activitats dirigides i un resum de cadascuna de les activitats.

El primer que vaig constatar va ser que aquell gimnàs era molt més car que el meu (val gairebé el doble!). Esclar, jo vaig a un gimnàs municipal de poble; aquell és privat, i és en una ciutat… Vaig pensar:”caram, si és tan car, deu tenir molts serveis”. De seguida vaig veure que, de serveis, en tenia menys que el meu. Malgrat tot, em vaig disposar a llegir la informació de les classes dirigides. I, innocentment, vaig agafar l’altre full…

En començar a llegir aquell segon paper que la recepcionista del gimnàs m’havia donat, vaig sentir una necessitat imperiosa d’anar a buscar un bolígraf vermell. Era un símptoma claríssim: tenia una nova crisi de filologitis aguda…

En el full en qüestió se m’informa que les classes dirigides són perfectes per millor la meva resistencia, controlar pes corporal i disminuïr el percentatge de greix. També són magnífiques per reduïr l’estrés i corretgir la posició corporal! Ofereixen diverses modelitats de ejercicis. El Body Pump, per exemple, ès fàcil; el Body Balance és fluït; i l’Stretching ens ajudarà a preveure lessions i la recuperació muscular (està molt bé, això de poder preveure la recuperació muscular, oi?)!

Vaja, que em sembla que no m’apuntaré al gimnàs en qüestió; encara que el pogués pagar (per cert, els preus tenen l’IVA inclós), em sembla que la meva salut no milloraria gaire (cada cop que hi entrés tindria una crisi de filologitis aguda que m’impediria de concentrar-me en el ejercici)!

Aquest és el full del delicte:

Full de gimnàs

Acabo de veure que em vaig oblidar de marcar, com a mínim, dues errades (n’hi ha una de grossa!). Aviam qui les troba!!!

8 replies on “Filologitis 2. Un gimnàs lingüísticament incorrecte”

Estic una mica rovellaten això de les correccions, però em sembla que “etc…” segueix sent incorrecte. O posem punts suspensius o fem l’abreviació amb “etc.” .

I l'”harmonia” encara deu anar amb h inicial, oi?

Mira-t’ho pel costat positiu: segur que només de veure aquest escrit vas suar la cansalada…

Salutacions cordials

Víctor Pàmies
[Raons que rimen]

Faltava una errada: “per tot tipus de participants” → “PER A tot tipus…”.

Molt bé, heu trobat moltes faltes! Bé, no sé si dir “molt bé”, doncs… Això vol dir que el text encara té més faltes!

Totalment d’acord amb tots els vostres comentaris. N’hi ha per “alquilar-hi silles”…!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *