Pizza de formatge de cabra i nous amb mel

Pizza de formatge de cabra i nous amb mel

Quan vaig escriure aquest apunt, estava molt enfadada perquè havia sentit alguna cosa com «el primer fall del teu fill» en un anunci de televisió i em vaig desfogar aquí mateix, pim pam. Com que aquest tipus d’apunts pertanyen a la categoria Filologitis aguda i es mereixen entrades pròpies, n’he creat un apunt: «Filologitis 7. Va d’assegurances». Sort que després de l’ensurt vaig gaudir d’allò més amb la pizza que us presento avui!

Des que em van regalar la panificadora, fem la massa de pizza a casa: és molt més bona que la massa comprada i no cal patir per si caduca, perquè es fa el mateix dia. A més, com que la panificadora es pot programar, només cal recordar-te al migdia que vols menjar pizza per sopar: poses els ingredients a la panificadora, prems un botó i la maquineta fa la feina. Al vespre, només cal que estiris la massa, triïs els ingredients i cap al forn! Només tardes 20 minuts a tenir una pizza casolana i acabada de fer a taula.

De totes les receptes de massa de pizza que he fet, la que us presento tot seguit és la que més m’agrada: queda ben cruixent i amb un gust molt «autèntic». Està basada en una recepta que vaig veure fa temps al web Directo al paladar; no he sabut trobar-ne l’enllaç, però de tota manera no s’hi assembla gaire. Aprofito l’avinentesa per participar a l’esdeveniment culinari Hecho en mi cocina: aquest mes, l’amfitriona (la Irene, de Sabor impresión) ha decidit que el tema de l’esdeveniment sigui la pizza casolana, i tenint en compte que nosaltres fem pizza gairebé cada divendres, seria una pena no participar-hi!

Pizza de formatge de cabra i nous amb mel

Ingredients per a una pizza (nosaltres amb una en tenim prou per a tots dos):
Per a la massa:

 • 125 ml aigua
 • 15 ml oli d’oliva
 • 1 c. c. sal
 • 220 g farina de blat
 • 15 g maizena (3 c. s.)
 • 15 g farina integral
 • una mica de semolina (opcional)
 • 7 g llevat sec de forner (un sobre i mig) 

Per a la pizza:

 • 200 g tomàquet triturat
 • 1 mozzarella de búfala
 • 7 o 8 nous
 • 2 talls de formatge de cabra en rotlle
 • mel
 • orenga

Preparació de la base de la pizza:

1. Afegiu els ingredients, per ordre, al recipient de la panificadora. Engegueu-la amb el programa de masses (a la Moulinex, l’11).

2. Quan acabi el programa, traieu la massa de la panificadora i feu-ne una bola.

3. Escampeu una mica de farina i de semolina a la superfície de treball. D’aquesta manera, la massa no s’enganxarà i tindrà aquest acabat rústic que tant ens agrada. Us recomano que treballeu la massa directament a sobre d’un tros de paper de forn, que serà el mateix que després posareu al forn. La pizza queda més cruixent si utilitzem paper de forn que no pas si fem servir una safata de silicona.

4. Estireu bé la massa a la superfície on heu escampat la farina i la semolina: primer feu-ho amb les mans, aixafant bé la massa, i després utilitzeu un corró perquè la pizza quedi ben plana.

Preparació de la pizza:

1. Escalfeu el forn a 240 ºC. Poseu la massa de pizza (amb el paper de forn) a la safata normal d’enfornar (no a la reixada).

2. Coleu el tomàquet triturat perquè no sigui tan aigualit, així evitareu que s’estovi la massa. Amb una cullera, escampeu-lo per tota la superfície de la base (vigileu de deixar un marge al voltant).

3. Talleu la mozzarella a rodanxes, talleu les rodanxes per la meitat i poseu-les al damunt del tomàquet.

4. Col·loqueu els talls de formatge de cabra al centre de la pizza i les nous, per tot el voltant.

5. Poseu un rajolí de mel a sobre de cada tall de formatge de cabra i per tota la pizza.

6. Poseu la pizza a la part de baix del forn i coeu-la-hi durant 10-15 minuts amb calor a dalt i a baix.

Bon profit!

Pizza de formatge de cabra i nous

 

Related posts:

 1. Pizza de pinya i formatge de cabra
 2. Pastís de poma i nous – Apple cake with walnuts
 3. Quiche de porro i xiitake
 4. Filologitis 7. Va d’assegurances

6 Responses to “Pizza de formatge de cabra i nous amb mel”

 • gemma Says:

  Ei Silvia, m’alegra veure que tornes a publicar! :)
  Tristament crec que ho has sentit bé… que fort! :(
  Per compensar el disgust, aquesta pizza em sembla sensacional, la combinació d’ingredients del farcit m’encanta!

 • sílvia Says:

  Moltes gràcies, Gemma! M’alegra tornar-te a veure per aquí :)
  Sí que és trist, això de l’anunci. Aviam si els publicistes que el van fer llegeixen per casualitat aquest apunt i esmenen l’error, perquè Déu n’hi dó. Sort del formatge de cabra, que compensa moltes coses :D

 • judith Says:

  Hola Silvia! moltíssimes gràcies per la teva visita! així he arribat al teu bloc!!! ara ja et tinc fitxada!!!! petonets. (PD: espero que ho hagis sentit malament això de fall!!!!)

 • sílvia Says:

  Doncs segurament ho vaig sentir bé, però fa un parell de dies que m’hi fixo, aviam si tornen a fer l’anunci, i no l’he tornat a veure. Potser se n’han assabentat (o han llegit el meu apunt al bloc), els ha fet vergonya i l’han retirat!

 • Filologitis 7: va d’assegurances | [des]enfocada Says:

  [...] ha hagut de passar la meva oïda, el meu paladar ha gaudit d’allò més, avui, perquè he fet aquesta pizza de formatge de cabra i nous amb mel  Potser també us interessa… Filologitis 1. El català de TV3 Filologitis 2. Un gimnàs [...]

 • LaMirandolina Says:

  Ostres! Quina bona pinta aquesta pizza! Encara no sé gaire com, però he anat a petar aquí (i això que acabo de sopar!). El cas és que m’alegro molt d’haver-hi arribat perquè reuneixes en un sol lloc diverses dèries meves: llengua i gastronomia. T’afegeixo a la meva llista de blocs per visitar per no perdre’m ni una cosa ni l’altra. Em trobaràs al bloc Pim, pam… pa!, sobre receptes de pa amb panificadora (de moment).

Voleu dir-hi la vostra?