Categories
Receptes dolces Receptes i gastronomia Receptes veganes

Mousse suau de xocolata i ametlla

M’he adonat que feia molt de temps que no publicava cap recepta… Avui us en porto una d’aquelles que fan salivar només de pronunciar-ne el nom: mmmm… mousse suau de xocolata i ametlla!

Ja fa temps que miro de reduir l’ús dels ous i els productes làctics a les postres. Sovint, es poden substituir molt fàcilment i el resultat acostuma a ser boníssim. Fa temps ja vaig publicar la recepta d’un pastís de mousse de xocolata fet amb tofu tou. Aquesta vegada us presento una mousse sense pastís, perquè la pugueu degustar sense haver de buscar cap excusa; seria una llàstima poder-ne gaudir només a les celebracions… Ep! Tinc pendent de fer-la en forma de pastís, amb una base de pa de pessic, que segur que encara és més bona. De fet, la recepta en què em vaig basar és un pastís de mousse de xocolata i cirera del bloc FatFree Vegan Kitchen.

Aquesta mousse està feta amb gotes de xocolata i, com que el tofu és insípid i absorbeix els gustos de la resta d’ingredients, el gust de xocolata és intens. D’altra banda, la textura que queda no és esponjosa com si féssim servir clares muntades, però és molt lleugera (atenció: lleugera no vol dir light, eh!) i suau. Mireu de fer servir tofu tou, ja que la textura queda més suau que amb el tofu convencional.

Resumint, aquesta recepta és absolutament recomanable. Un 10!

Mousse suau de xocolata i ametlla

Ingredients:

  • 85 g tofu Kinugoshi (tou)
  • 70 g gotes de xocolata
  • 1 cda xarop d’erable
  • ½ vaina vainilla
  • 1 rajolí extracte de vainilla
  • 1 grapat ametlles picades (caramel·litzades, opcional)

Preparació:

1. Poseu les gotes de xocolata al microones, a mitja potència i amb un rajolí d’aigua, i foneu-les.

2. Poseu a la batedora el tofu i els grans de la vaina de vainilla, i bateu-ho. Afegiu-hi la xocolata fosa i torneu a batre-ho.

3. Barregeu un grapat d’ametlles picades amb el tofu i la xocolata.

4. Aboqueu la barreja en gotets.

5. Poseu els gots a la nevera i deixeu-los refredar unes quantes hores.

Bon profit!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *