Categories
Receptes dolces Receptes i gastronomia Receptes veganes

Cupcakes de nata i gerds

Els cupcakes són ben bé pastissos en miniatura; tenen forma de magdalena, però són molt més dolços i molt més densos. I, sobretot, es poden decorar amb tanta cura i atenció com els pastissos. Jo sempre m’havia resistit a fer-ne perquè tenia la sensació que no serien tan bons com els seus germans grans, els pastissos «de debò», i que serien molt més densos que les germanes petites, les magdalenes. L’altre dia, però, m’hi vaig animar. Teníem previst d’anar a fer un barranc a la Catalunya Nord, però el mal temps ens va obligar a cancel·lar l’excursió. Al final vam quedar per dinar a casa del meu germà i la seva dona; vaig pensar que era un bon dia per experimentar i vaig decidir fer uns cupcakes que havia vist al bloc Chef Chloe: uns cupcakes de xocolata farcits de buttercream i maduixes que feien una pinta boníssima.

ERROR. Va resultar que no era un bon dia per experimentar. Vaig tenir uns quants problemes tècnics greus, com ara que se’m va espatllar la meva estimada batedora (sniff!): el sucre del buttercream no va quedar del tot mòlt i, a més, va ser impossible lligar bé el buttercream. Després de tota la feinada i el merder que vaig fer a la cuina, només vaig aconseguir una pasta espessa amb una textura granulada gens agradable. A més, vaig menjar un dels cupcakes per tastar-lo i vaig quedar tan tan tipa que gairebé rebento. Vaig arribar a la conclusió que la relació temps de dedicació-resultat no era gaire bona. Pla B: vaig trucar a corre-cuita al meu germà i li vaig demanar que anés a la pastisseria a comprar nata per muntar, per intentar arreglar el desastre, i (pla C) que comprés fruita per si no me’n sortia.

Voleu saber el final de la història? Al final van quedar uns cupcakes boníssims 🙂 El pa de pessic va quedar molt esponjós i, gràcies a la nata (curiosament) passaven molt bé! Això sí: amb un n’hi ha ben bé prou! Per cert, no havia fet mai buttercream perquè pensava que no m’agradaria gaire, i… aquest cop vaig comprovar que la meva intuïció era correcta. Potser més endavant ho tornaré a intentar. De moment, quan repeteixi aquests cupcakes, els faré amb nata (vegetal, això sí; aquest cop no en vaig poder fer servir perquè no me’n quedava) 🙂

Cupcakes de nata i gerds

Ingredients:

  • 1 ½ tassa de farina
  • 1 tassa de sucre
  • 1/3 tassa de cacau en pols (del bo!)
  • 1 cullereta de llevat
  • ½ cullereta de sal
  • 1 tassa de llet de coco
  • ½ tassa d’oli
  • 2 cullerades de vinagre de poma
  • 2 culleretes d’extracte de vainilla
  • 1 cullereta de cafè en pols
  • nata muntada
  • gerds
  • una mica de sucre mòlt

Preparació:

1. Preescalfeu el forn a 180 ºC i unteu 14 motlles de magdalenes amb una mica de mantega.

2. Barregeu la farina, el sucre, el cacau, el llevat i la sal en un bol. En un altre bol, barregeu la llet de coco, l’oli, el vinagre, la vainilla i el cafè en pols fins que n’obtingueu una pasta homogènia.

3. Aboqueu la barreja líquida al bol dels ingredients secs i barregeu-ho tot amb una forquilla o unes barnilles.

4. Dividiu la massa entre els motlles de magdalenes. No els ompliu fins dalt: ompliu-ne només 2/3. Enforneu els cupcakes durant 20 minuts, o fins que un escuradents en surti net. Deixeu-les refredar.

5. Quan els cupcakes siguin freds, talleu-ne el barret (1/3 del cupcake) i farciu-los amb nata muntada i amb gerds tallats per la meitat. Torneu a posar els barrets al seu lloc, afegiu-hi una mica més de nata i empolsineu-les amb sucre mòlt.

Bon profit!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *